Je Cafézia náhradou kávy?
Ne, Cafézia je běžná káva s malým množstvím ajurvédských bylin smíchaných v přesném poměru. Přítomnost těchto bylin nepotlačuje její chuť, ale jejich účinky naopak vlastnosti výsledného nápoje zlepšují! Káva Cafézia je pak pro lidský organismus lépe stravitelná, méně kyselá a kofein v ní obsažený je bez vedlejších účinků.
Jak Cafézia zlepší moje zdraví?
Přesný poměr bylin svízele, yzopu a yerba maté v Cafézii systematicky posiluje váš imunitní systém a stimuluje mozek. Má pozitivní účinky na trávení, metabolismus cukrů, čištění toxinů z krevního oběhu, snížení nebo odstranění možné artritické bolesti kloubů a pomoc při kožním ekzému či akné.
Co když piji Cafézii a stále se necítím líp?
Káva Cafézia není lék. Bylinné přípravky nepomohou v případě vážných zdravotních problémů (v takovém případě se poraďte se svým lékařem). Káva Cafézia nicméně dokáže snížit nebo úplně odstranit negativní vedlejší účinky spojené se vstřebáváním kofeinu (nevolnost, nervozita, únava či deprese), protože zpomaluje a reguluje jeho metabolismus v lidském těle.
Můžu si dát cukr do kávy Cafézia?
Ano, cukr nemá na účinky kávy Cafézia žádný vliv. Vychutnejte si svůj nápoj tak, jak jste zvyklí.
Mohu si do svého šálku Cafézia přidat mléko?
Ano,mléko však může trochu tlumit příjemnou bylinkovou chuť Cafézie. Klidně ale vyzkoušejte i tuto variantu.
Existují nějaké negativní vedlejší účinky pití kávy Cafézia?
Káva Cafézia obsahuje bio bylinky ve velmi nízkém množství (2 % z celkové hmotnosti produktu) a jejich vliv na lidský organismus je výhradně příznivý.
Existuje limit denní spotřeby kávy Cafézia?
Konzumací kávy Cafézia vstřebáváte kofein, i přestože jsou jeho účinky díky obsaženým bylinám mírnější. Proto doporučujeme konzumovat 2 - 3 šálky (Cafézie espresso) denně tak, jako u standardní kávy.
Jaké jsou některé z možných dlouhodobých výhod pití kávy Cafézia?
Mezi dlouhodobé benefity pití kávy Cafézia patří snížení nebo odstranění vedlejších účinků souvisejících se vstřebáváním kofeinu. Bylinné složky kávy Cafézia mohou pomoci posílit imunitní systém, podpořit funkci nervového systému a stimulovat trávení nebo odstranit zácpu. Mohou též zvýšit bdělost a duševní soustředění, zmírnit artritickou bolest kloubů, obnovit buňky zlepšením buněčného metabolismu (efekt proti stárnutí), vyrovnat hladinu cukru v krvi a uvolnit periferní krevní cévy.
Proč se po pití běžné kávy necítím dobře?
Kofein má podobnou chemickou strukturu jako dopamin, což je neurotransmiter, který reguluje motorické funkce v lidském těle. Kofein je tak schopen aktivovat v těle stejné procesy právě jako dopamin. Proto kofein stimuluje fyzickou aktivitu, a protože velmi úzce souvisí i s metabolismem serotoninu, ovlivňuje i naší psychickou pohodu, soustředění, postoj a celkovou schopnost koncentrace. V některých případech však může kofein způsobit některé méně žádoucí účinky, jako je úzkost, třes, bolesti hlavy, nadměrné pocení nebo srdeční arytmie. Další problém může způsobovat kyselost kávy, která může u některých konzumentů vést k žaludeční nevolnosti, pálení žáhy nebo nepříjemné chuti v ústech.
Abychom tyto nepříjemné účinky kávy eliminovali, vytvořili jsme unikátní směs kávy Cafézie - 100% Arabiky s příměsí tří organických bylin. Káva Cafézia se praží z jemné Arabiky v malých dávkách vždy až na základě objednávky tak, aby byla čerstvá, s vynikající chutí a důrazem na kvalitu monitorovanou moderními laboratořemi.
Káva Cafézia je originální kanadský produkt vyráběný na Slovensku dle původní receptury, který si v poslední době získává popularitu i v Čechách. Tato káva je fair trade, organická, košer a CE certifikovaná.
Nenašli jste odpověď na svou otázku? Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám vše zodpovíme a poradíme s výběrem kávy.